Toerisme
 

Het Gardameer is een van de meest populaire vakantiebestemmingen voor zowel Italianen als mensen uit andere landen.

De toeristenindustrie is de belangrijkste bron van inkomsten in het gebied, dus de diensten voldoen aan iedereen zijn verwachtingen. Het gebied biedt alles wat de toerist nodig heeft: hotels, campings, vakantieboerderijen, residenties, restaurants, pizzeria's, winkels, boetieks, lokale markten, sportcentra, golf- en voetbalvelden en veel authentieke Italiaanse dorpjes.
Het landschap is ook heel divers. Er zijn bergen, heuvels, rotskusten, maar ook vlak landschap en vooral veel natuur. Zo is ook de Monte Baldo een populaire bezienswaardigheid. Vanaf de top kijkt u uit over het gehele meer.

Het Gardameer in een paar woorden beschrijven is eenvoudig: elegantie, natuur, Italiaanse charme, karakteristieke burchten en totale ontspanning.

Het meer is prachtig, net als de steden en dorpjes met ieder hun bijzondere kenmerken. Aanraders zijn Desenzano, Salò, Sirmione, Peschiera, Lazise, Toscolano-Maderno, Gargnano, Torri del Benaco, Malcesine, Limone en Riva del Garda.

Toeristen gardameer

Het Gardameer bruist van het leven, zowel overdag als 's nachts. De gezellige boulevards waar u met uitzicht op het meer kunt genieten van een hapje en een drankje. Zowel aan de boulevards als in de dorpjes/steden zijn er volop restaurants, cafe's, loungebars, clubs en disco's. Ook aan culturele uitgaansgelegenheden is geen gebrek. Er zijn volop theaters, bioscopen, openluchtbioscopen, musea, bibliotheken en  concerten van alle genres.

Boot huren Gardameer
Live your boat dream !