Sirmione-tour  (duur 1 uur)

Vanaf de haven van Moniga* is het imposante panorama van de punt van Sirmione met zijn fascinerende Scaligero-kasteel, direct te zien in oostelijke richting op een afstand van ongeveer 5 km. Wij raden u aan om een ​​tocht te maken rond de punt om de beroemde grotten van Catullus te bewonderen. Dit zijn duidelijk zichtbare overblijfselen van een Romeinse villa gebouwd tussen de 1e eeuw voor Christus en de 1e eeuw na Christus.  U dient hier wel minimaal 300 meter uit de kust te varen vanwege het ondiepe water en de rotsblokken die binnen deze afstand onder water liggen.

Aan de westkant van het schiereiland zijn er ook rotsplaten waar zich "natuurlijke poelen" hebben gevormd. Het kristalheldere water nodigt uit om een ​​duik te nemen. Uiteraard wel nadat U de boot eerst stevig heeft verankerd om te voorkomen dat de stroming de boot naar de kust duwt.

Het schiereiland Sirmione is vanuit Moniga in slechts 15 á 20 minuten te bereiken.

* Vertrekt U vanuit de haven van Dusano Manerba, blijf zuidwaarts varen tot aan Moniga en volg dan de vaarroute zoals hieronder op de foto aangeduidt.

 

Boot huren Gardameer
Live your boat dream !