Halve dagtour  (duur 4 uur) 

(Manerba, Salò, Gardone, Maderno en Punta San Vigilio)

Vanuit de haven van Moniga* vaart U richting het oosten, naar het puntje van het schiereiland Sirmione met zijn fascinerende Scaligero-kasteel. Vanaf de punt van Sirmione vaart U verder in noordelijke richting. Richting de goed gemarkeerde "Rocca di Manerba", een natuurpark met aan het einde een imposante rotswand die uitkijkt over het meer.

Vanaf hier vaart U verder naar het noorden en passeert u het grootste eiland in het meer, "Isola Borghese". Dit eiland, dat momenteel eigendom is van de familie Cavazza, wordt nog steeds bewoond. Hoewel er geen nauwkeurige verwijzingen in Latijnse geschriften worden gevonden, lijdt het geen twijfel dat het was al bewoond in de tijd van de Romeinen en heeft in zijn geschiedenis de aanwezigheid van illustere personages. van St. Franciscus van Assisi tot Napoleon.

Vaar vervolgens verder in noordelijke richting naar Salò, een elegante stad van Romeinse oorsprong en gebouwd in het hart van een inham van het meer. Vaar hier vandaan verder naar Gardone. Een klein stadje omgeven door weelderige vegetatie aan de voet van de Monte Pizzoccolo, bekend om de locatie van Gabriele D'Annunzio's Vittoriale.

Vaar vanaf Gardone Riviera verder langs de westkust naar het noorden, langs pittoreske dorpjes zoals Fasano en Maderno, om uiteindelijk aan te komen in Gargnano. Gargano wordt gekenmerkt door zijn prachtige citroenboomgaarden (deze zijn duidelijk zichtbaar vanaf het meer) en door de majestueuze "Villa Bettoni". Dit is een achttiende eeuwse villa met een scenografische gevel met uitzicht op het meer, de prachtige Italiaanse tuin en "Villa Feltrinelli".

Vanaf dit punt steekt U het meer over naar de oostelijke oever en bereikt u Torri del Benaco. Vanaf hier daalt U af naar Punta S. Vigilio.

Vanuit hier steekt U het meer over richting Rocca di Manerba en verder naar het zuiden ons startpunt MONIGA DEL GARDA.

1
1
2
2
3
3
7
7
6
6
5
5
4
4
8
8
9
9
Boot huren Gardameer
Live your boat dream !