Gardameer Tour  (duur 8 uur)

(Rocca Manerba - Eiland S.Biagio - Salò - Gardone - Gargnano - Limone - Malcesine - Torri del Benaco - Punta S.Vigilio)

 

Vanaf Moniga del Garda vaart U in noordelijke richting naar de "Rocca di Manerba", een natuurpark met aan het einde een imposante rotswand die uitkijkt over het meer;

Vanaf hier vaart U verder naar in noordelijke richting en passeert U het grootste eiland van het meer, "Isola Borghese. Dit eiland dat momenteel eigendom is van de familie Cavazza wordt nog steeds bewoond. Het lijdt geen twijfel dat het al bewoond was in de Romeinse tijd en beschikt over de aanwezigheid van illustere persoonlijkheden. Van St. Franciscus van Assisi tot Napoleon. 

Vaar verder rond de eilanden. Let hier goed op de verboden doorgangen i.v.m. oude muren die zich hier onder water bevinden!!!  

Na de eilanden bereikt u in de inham Salò, waar we de elegantie en flair van deze stad van Romeinse oorsprong kunnen bewonderen. 


Vaar hier vandaan door in noordelijke richting totdat u Gardone Riviera bereikt. Een stad omgeven door weelderige vegetatie aan de voet van de Monte Pizzoccolo, evenals de zetel van Gabriele D'Annunzio's Vittoriale.

Na het bezoek aan Gardone Riviera varen we langs de westkust naar het noorden, passeren Fasano, Maderno en komen aan tot Gargnano, gekenmerkt door zijn prachtige citroenboomgaarden - duidelijk zichtbaar vanaf het meer.

Vaar verder naar het noorden, richting Limone. Deze stad dankt zijn naam niet aan de oude terrasvormige teelt van citroenen, maar aan het Latijnse Limen (grens), aangezien het precies op de grens tussen de Republiek Venetië en het Oostenrijkse keizerrijk lag. Dit dorp, met duizend inwoners, heeft de belangstelling gewekt van talrijke wetenschappers, vanwege de uitzonderlijke lange levensduur van de inwoners en het ongewoon lage aantal mensen met hart- en vaatziekten.


Vanaf hier steekt u het meer over naar Malcesine met zijn imposante kasteel van Scaligeri-oorsprong, dat direct aan het meer ligt.


Vaar vanuit Malcesine zuidwaarts richting Torri del Benaco, San Vigilio en weer terug via de westelijke oever. U blijft richting Rocca di Manerba varen en tot slot naar uw startpunt MONIGA DEL GARDA.

2
2
1
1
10
10
11
11
12
12
13
13
14
14
15
15
19
19
18
18
17
17
16
16
20
20
21
21
22
22
Boot huren Gardameer
Live your boat dream !