Eilandtour  (duur 3 uur)

(Sirmione - Rocca Manerba - Eiland Borghese en Eiland S.Biagio)   

Vanuit de haven van Moniga * vaart U naar het oosten, naar het puntje van het schiereiland Sirmione met zijn fascinerende Scaligero-kasteel.


Vanaf de punt van Sirmione vaart u naar het noorden, richting de goed gemarkeerde "Rocca di Manerba" op de westelijke oever. Een natuurpark met aan het einde een indrukwekkende rotswand die uitkijkt over het meer.

Vanaf vaart u naar het eerste eiland van deze tour:  "Isola di San Biagio (of dei Conigli)". Een klein eiland, maar met een zeer mooie oase.

Daarna vaart U verder richting het grootste eiland van het meer: "Isola Borghese". Dit eiland dat momenteel eigendom is van de familie Cavazza, wordt nog steeds bewoond. Hoewel er geen exacte verwijzingen in de Latijnse geschriften worden gevonden, lijdt het geen twijfel dat het al bewoond was in de tijd van de Romeinen en in zijn geschiedenis pronkt met de aanwezigheid van illustere personages. Van St. Franciscus van Assisi tot Napoleon. Als u naar dit eiland navigeert, raden we u aan ook rondom het eiland te varen. U kunt dan aan de noordzijde van het eiland deze villa van een afstand bewonderen.

Voor de terugvaart volgt U dezelfde route, alleen dan in zuidelijke richting, langs de imposante kaap van Rocca di Manerba. Tenslotte kunt U (als het weer het toelaat) een korte duik nemen in de baai van San Sivino, gekenmerkt door het  bijzonder heldere water.  Keer tot slot terug naar de haven van Moniga.

5
5
1
1
10
10
11
11
3
3
2
2
13
13
12
12
4
4
6
6
7
7
9
9
8
8
Boot huren Gardameer
Live your boat dream !